Logo HistorielagetVelkommen

Fotosøk:
» Historielagets fotoalbum
» Vis alle registrerte foto...
» Bakgrunn - prosjektet...
» Overhalla Historielag
» Overhalla Kommune

Klikk for større versjon... (580.jpg)      

Registreringsnr. 580:
Fra venstre: Håkon Sørhøy, Emelie Hildrum, Anna Aunet (Raffelsen) Per Tødås, Lulle Nordhøy, Jogeir Nordhøy, Håkon Nordhøy, med Leif Harald på armen, Jorid Sørhøy med Kjell foran seg, Bjarne Sørhøy med Asbjørn foran seg og Anna (Bo) Sørhøy.

Materiale: Fotopapir Klassifikasjon: Gravfred Sted: Nordhøy Tidspunkt: 1944 Kommune: Overhalla Gnr.:
Fotograf: Øvrig info om fotograf:
Eier: Bjørg Tødås Øvrig info om eier:
Informant: Bjørg Tødås Registrator: Peter Solum Reg.dato: 04.11.2003
Øvrig informasjon: Et trist minne om ei tragisk ulykke som fant sted sommeren 1944.
Tre gutter fra Høy, Ingvar og Jogeir Nordhøy og Jostein Sørhøy hadde syklet til Skage for å fiske. Ved en stein fant Jostein "noe rart" som to av guttene tok til å tukle med og dermed smalt det.
Jogeir satt i en båt og gridde opp ein fiskartum, han hørte ei rar susing, ble redd og bøyde seg ned i båten like før det smalt. Dermed redda han livet - bare beltreima hans ble avrevet på ryggen av en splint. De to andre omkom.
Jostein fikk splint i hodet og døde momentant, mens Ingvar levde og helt bevist. På Skage var det selskap den dagen og Ingvar befalte Jogeir å vaske av seg blodet før han ble fraktet gjennom gården der. Alt kjøttet var flekket av hendene og magen var så godt som blåst bort. I midlertid hadde folket på Skage hørt smellet og Gunnar Groven kom først springende og sørget for å få Ingvar sendt til sjukehuset. Han levde 3 timer etter han kom dit.
Groven frakta Jogeir heim på sykkel etter først å ha vært innom tyske komandanten i leiren på Hunn og holdt en tordentale. Soldatene hadde lagt igjen denne granaten etter at de hadde drevet laksefiske med håndranater.

Har du funnet feil eller mangler ved bildene/teksten? Gi oss en feilmelding...

Registrert 4.11.2003 av Overhalla Historielag ved Håvard Myrvold i samarbeid med Overhalla kommune.